Στο μικροσκόπιο οι οργανισμοί

Μία πολύ σημαντική σύσκεψη θα διεξαχθεί την Τρίτη το μεσημέρι με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης με αντικείμενο την απασχόληση.
Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται:
•    η αξιολόγηση των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης,
•    οι πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων,
•    η υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, και
•    ο προγραμματισμός για τη χρηματοδότηση και την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των τεσσάρων υπουργείων.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει πλέον οι μεγάλοι δημόσιοι φορείς, καθώς έως τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λίστα με υπηρεσίες απ’ όπου θα προκύψουν οι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν καθώς και οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Η επιτάχυνση των διαδικασιών, δεδομένου ότι οι μεγάλοι φορείς είχαν αρχικά τοποθετηθεί στη δεύτερη φάση συγχωνεύσεων και καταργήσεων, προέκυψε μετά τη διαπίστωση πως δεν καλύπτεται ο απαιτούμενος αριθμός υπαλλήλων προς απόλυση ή διαθεσιμότητα μόνο μέσα από «μικρά» νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ούτε τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων ούτε οι επίορκοι που θα τεθούν σε οριστική αργία δεν οδηγούν σε σημαντικό αριθμό υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, ενώ καταγράφονται και καθυστερήσεις από υπουργεία στην υπόδειξη συγκεκριμένων φορέων προς κατάργηση.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα