Στο μυαλό του Αναστασίου

Η πρώτη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Πρόκειται για τον Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος θα καλύψει τη θέση του ακραίου επιθετικού στο 4-3-3 που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου. Πρόθεση του Έλληνα προπονητή, η οποία έχει φανεί από τους στόχους του «τριφυλλιού» στο μεταγραφικό παζάρι, είναι να δημιουργήσει μία ομάδα που να συνδυάζει την εμπειρία, την ποιότητα και τα νιάτα.

Εμπειρία
Από τους υπάρχοντες παίκτες, στη συγκεκριμένη κατηγορία μπορούν να ενταχθούν παίκτες όπως ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Ορέστης Καρνέζης. Ακόμη και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, σε περίπτωση που ο παίκτης δεχθεί τη μείωση που του έχει προταθεί και παραμείνει στο ρόστερ. Οι Γιώργος Καραγκούνης και Βαγγέλης Μόρας, εφόσον αποκτηθούν μπορούν να προσδώσουν αυτό ακριβώς το στοιχείο και μάλιστα στον άξονα (σε κέντρο και άμυνα αντίστοιχα). Είναι όλοι τους παίκτες που μπορούν να εμπνεύσουν τους υπόλοιπους και το κυριότερο είναι Έλληνες (εκτός του Φιγκερόα), έτσι ώστε να μη χαθεί ο χαρακτήρας της ομάδας.

Ποιότητα από το εξωτερικό
Ζέκα, Μπουμσόνγκ (όταν ήθελε), Βιτόλο, Σισοκό, Σο και Βιτόλο ήταν οι ξένοι που τη φετινή χρονιά προσέφεραν κάποιες ενέσεις ποιότητας στον Παναθηναϊκό. Από αυτούς μόνο ο Ζέκα θα συνεχίσει, όπως φαίνεται, οπότε χρειάζεται να γίνουν κινήσεις καλών ξένων. Ο Μπαϊράμι που ήδη αποκτήθηκε, ο Φάλκενμπεργκ και κυρίως ο Μπεργκ μπορούν να βοηθήσουν. Για τον τελευταίο, τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα τα έχει βρει με το Αμβούργο, ωστόσο ο ίδιος σε δηλώσεις του αναφέρει ότι θα πάρει την απόφασή του στο τέλος του Ιουνίου. Επιπλέον, υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο Γεωργίου του ΠΑΣ, που θα γίνει προσπάθεια απόκτησής τους για να αποτελέσουν βασικές ή εναλλακτικές λύσεις.

Νιάτα
Η συμμετοχή του Γιάννη Βονόρτα στο τεχνικό τιμ, αλλά και η επιλογή του Γιάννη Αναστασίου ερμηνεύεται ως πρόθεση του συλλόγο να δώσει μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες και στην αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών που έχουν προωθηθεί από εκεί, στην πρώτη ομάδα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Μαυρίας (που ουσιαστικά έχει γίνει βασικό μέλος από φέτος), αλλά και οι Χουχούμης (αριστερό μπακ-χαφ), Τριανταφυλλόπουλος (κεντρικός αμυντικός), Λαγός (κεντρικός μέσος), Ταμπάκης (τερματοφύλακας) και Αποστολόπουλος (επιθετικός).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα