Στο… μυαλό τού Ιβάν

Σε φάση ανασύνταξης βρίσκονται άπαντες στον ΠΑΟΚ. Από τη μία πλευρά, στο αγωνιστικό τμήμα, μετά το αρχικό σοκ της απομάκρυνσης του Γιώργου Δώνη, όλοι προσπαθούν να αφομοιώσουν το συντομότερο δυνατό τις απαιτήσεις του νέου –έστω και υπηρεσιακού– τεχνικού της ομάδας, Γιώργου Γεωργιάδη. Άλλωστε, μπορεί το Κύπελλο Ελλάδας να χάθηκε, αλλά στο προσκήνιο υπάρχει ο πιο κρίσιμος και ουσιώδης στόχος, του Champions League μέσω των play-off, αφού τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το οικονομικό δέλεαρ πιθανής πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, μάλιστα, ότι ποτέ μέχρι σήμερα ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει συμμετάσχει έστω στους ομίλους του Champions League, άρα δεν έχει και κανένα δικαίωμα να «σνομπάρει» τη διαδικασία των play-off.

Σε φάση αναδιοργάνωσης όμως, βρίσκονται και τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης, αφού το επόμενο δίμηνο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης καλείται για πρώτη φορά στη θητεία του στον ΠΑΟΚ να διαλέξει προπονητή, αφού ο Γιώργος Δώνης προϋπήρχε, και θέλει να επιλέξει την καλύτερη δυνατή λύση, θέτοντας μάλιστα σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό τίμημα μιας τέτοιας κίνησης. Όλοι οι συνεργάτες του Ρώσου επενδυτή συγκεντρώνουν ονόματα και πληροφορίες για τεχνικούς που είναι δυνατόν να έρθουν στην Ελλάδα, και δεν θα αργήσει η ώρα που θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις ώστε να υπάρξουν και ανακοινώσεις. Ονόματα έχουν ακουστεί και μάλιστα είναι όλα εντυπωσιακά (Ρομπέρτο ντι Ματέο, Σλάβεν Μπίλιτς, Ζόρζε Κόστα, Ντομίνγκος Πασιένσια), αλλά είναι πρόωρο να ισχυριστεί κανείς ότι έχει προκριθεί η περίπτωση κάποιου τεχνικού.

Επιθυμία της διοίκησης πάντως είναι να «κλείσει» άμεσα το θέμα του προπονητή, καθώς γνωρίζουν όλοι στην ΠΑΕ ότι τη μεταγραφική περίοδο θα χρειαστούν πολλές προσθήκες ώστε να είναι το πρωτάθλημα ένας ρεαλιστικός στόχος. Ήδη, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάγκη τουλάχιστον 8 κινήσεων πρώτης γραμμής που ενδεχομένως να φτάσουν στις 12, αφού στο ρόστερ υπάρχουν και πολλοί δανεικοί που το μέλλον τους είναι αμφίβολο. Σε κάθε περίπτωση, ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του έχουν πολλή δουλειά για να βγάλουν εις πέρας – και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού δεν είναι δυνατόν να φτιαχτεί μια ομάδα με 10 νέα πρόσωπα μέσα σε μια… μέρα.

Παύλος Κουστέρης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα