Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας

Η Ροζλίν Μπασελό είναι το δεύτερο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που προσβλήθηκε από τον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί

Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ροζλίν Μπασελό, που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, υποβάλλεται σε «ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία», ανακοίνωσε η ίδια σήμερα, στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε πως διαγνώστηκε θετική «έχοντας εκδηλώσει αναπνευστικά συμπτώματα», προτού το περιβάλλον της κάνει γνωστή την Τετάρτη τη νοσηλεία της. Σε ένα tweet σήμερα, η Γαλλίδα υπουργός ανέφερε πως «τη φροντίζουν εξαιρετικοί γιατροί και λαμβάνει ενισχυμένη οξυγονοθεραπεία».

Η Ροζλίν Μπασελό είναι το δεύτερο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, μετά την υπουργό Εργασίας Ελιζαμπέτ Μπορν, ηλικίας 59 ετών, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη.

«Χθες το βράδυ, ένιωθε αρκετά καλύτερα με τη δόση του οξυγόνου που της είχε παραχωρηθεί. Οι γιατροί αποφάσισαν, επομένως, να την αυξήσουν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα μέλος του περιβάλλοντος της Μπασελό. Η ίδια πηγή εξήγησε ότι η ίδια «αποφάσισε να στείλει ένα tweet για να καθησυχάσει όσους της στέλνουν τόσα πολλά μηνύματα ανησυχίας». Πρώην υπουργός Υγείας, η Μπασελό έλαβε μια πρώτη δόση εμβολίου στις 17 Μαρτίου, προτού ανακοινώσει πως προσβλήθηκε από την Covid-19.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα