Στο Πακιστάν για επενδύσεις ακινήτων τα λεφτά από το χρυσό κοτέτσι

Τους πέντε από τους συνολικά έξι εμπλεκόμενους της κλοπής των 165.000 ευρώ από το χρυσό κοτέτσι στο Κορωπί συνελήφθησαν, ωστόσο πολλά από τα χρήματα έχουν σταλεί ήδη στο Πακιστάν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 20χρονος Πακιστανός, ο οποίος μαζί με έναν 35χρονο Ινδό εργαζόντουσαν στα κτήματα και τα θερμοκήπια του 52χρονου από το Κορωπί.

Οι δύο άνδρες παρακολουθούσαν για εβδομάδες τις κινήσεις του, είχαν αντιληφθεί ότι στο κοτέτσι βρίσκεται κρυμμένος ένας μικρός θησαυρός και στις αρχές Δεκεμβρίου τον άρπαξαν.

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία στα τέλη του 2020, καθώς οι δύο εργάτες είπαν πως κατάλαβαν το λάθος τους και θα επέστρεφαν τα χρήματα κάτι που τελικά δεν έκαναν και το θύμα της κλοπής απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου.

Όσον αφορά τους άλλους τέσσερις συλληφθέντες είναι και αυτοί υπήκοοι Πακιστάν, που έστειλαν τα χρήματα στην πατρίδα τους για λογαριασμό των δύο «εγκεφάλων» της κλοπής. Τα χρήματα θα τα επένδυαν στην αγορά ακινήτων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου Ινδού που προς τα παρόν διαφεύγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα