Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ο Γιώργος Κιμούλης

Μετά τις καταγγελίες από τη Ζέτα Δούκα ότι δέχτηκε λεκτική και ψυχολογική βία από τον ηθοποιό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα ότι δέχτηκε λεκτική και ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, καθώς ο ηθοποιός παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Την ώρα που οι νέες καταγγελίες σε βάρος του Κώστα Σπυρόπουλου προκαλούν αναβρασμό στον χώρο του θεάτρου, η καταγγελία της Ζέτας Δούκα προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις. Πέραν των μαρτυριών που ακολούθησαν κατά του Γιώργου Κιμούλη, το ζήτημα απασχόλησε και το Σωματείο Ηθοποιών.

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ σημείωνε από την Τετάρτη πως εξετάζει τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα και θα τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως έγινε γνωστό από την εκπομπή «Ευτυχείτε», το ζήτημα τέθηκε στη συνεδρίαση του σωματείου της Παρασκευής.

Το σωματείο μπορεί να διαγράψει κάποιο μέλος του

«Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ένα συμβούλιο στο οποίο μπορεί να έρθεις ένας ηθοποιός να καταγγείλει, αλλά μπορεί και αυτεπάγγελτα να ασχοληθεί με μια ιστορία που αφορά σε μέλη του», σημείωσε στην τηλεόραση του OPEN ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Το καταστατικό του σωματείου μας λέει ότι όταν υπάρχει αντισυναδελφική συμπεριφορά μπορείς, εφόσον συσταθεί το Πειθαρχικό και εφόσον έρθουν τα διαπληκτιζόμενα μέλη και μιλήσουν σε αυτό, να διαγράψει κάποιο μέλος του», σημείωσε ο ηθοποιός.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

«Έχοντας λάβει υπ’ όψιν τις σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν γίνει από το μέλος μας Ζέτα Δούκα και των συναδέλφων που ακολούθησαν εναντίον του έτερου μέλους μας Γιώργου Κιμούλη, σας ενημερώνουμε πως το ΣΕΗ, αφού τηρήσει ως θεσμικό όργανο τις προβλεπόμενες σωματειακές διαδικασίες, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση τόσο για το θέμα αυτό καθαυτό όσο και για τη γενικότερη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για το ζήτημα, μετά και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτήν την Παρασκευή 29/1/2020.

Ως τότε, δημοσιεύουμε το ψήφισμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου που το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ήδη ετοιμάσει (την περασμένη Κυριακή) και δηλώνουμε τη στήριξή μας σε όλα τα μέλη, αλλά και κάθε έναν άνθρωπο που σπάει τη σιωπή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα