Στο Πεκίνο Δευτέρα και Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος

Όπου θα συμπροεδρεύσει της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα

Στο Πεκίνο θα βρίσκεται, αύριο και μεθαύριο Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου θα συμπροεδρεύσει της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα. Η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών, όπως και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στα θέματα που θα συζητηθούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο περιθώριο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λ.Δ. Κίνας, WANG Yi, ενώ θα έχει ακόμα διμερείς συναντήσεις με τους ZHONG Shan, Υπουργό Εμπορίου και NING Jizhe, Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος θα συμμετάσχει επίσης στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Διαβάστε επίσης