Στο πλευρό Κριμιζή ο Καμίνης για το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος στην Αθήνα το 2020

Τη στήριξη του στην προσπάθεια του διακεκριμένου αστροφυσικού, Σταμάτη Κριμιζή, να  φιλοξενηθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος του 2020, μία διοργάνωση που θα συγκεντρώσει στην ελληνική πρωτεύουσα περισσότερους από 3.000 κορυφαίους επιστήμονες, εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Υποδεχόμενος τον δρ. Κριμιζή, ο δήμαρχος Αθηναίων  υπογράμμισε τη λαμπρή  πανεπιστημιακή του πορεία και την αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο πρόσωπο του, κάνοντας παράλληλα αναφορά στην διεθνή προσπάθεια της οποίας ηγείται, ώστε το 2020 να διοργανωθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος,

Ο κ. Καμίνης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια διεκδίκησης της κορυφαίας διοργάνωσης CASPAR 2020 και όπως έκανε γνωστό, θα συμμετάσχει και ο ίδιος με δικό του μήνυμα στη διεθνή καμπάνια.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Δημαρχιακό Μέγαρο δεν έλειψαν οι αιχμές από τον κ. Καμίνη με αφορμή την παραίτηση του κ. Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. «Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο κ. Κριμιζής, σήμερα τις έχει ανάγκη η Ελλάδα περισσότερο από ποτέ, δυστυχώς όμως δεν βλέπω ότι έχουμε διδαχθεί από τα παθήματά μας», σημείωσε με νόημα για να συμπληρώσει: «Ο δρ. Κριμιζής αντιπροσωπεύει την καθολική αναγνώριση, την αριστεία και είναι αυτόφωτος, έννοιες και ιδιότητες που η Ελλάδα, αντί να επιβραβεύει, εξακολουθεί ακόμη να φοβάται και να αντιμάχεται».

Ο Γιώργος Καμίνης δεν παρέλειψε τέλος, να αναφέρει έναν ακόμη λόγο που τον κάνει να νιώθει ιδιαίτερα συγκινημένος για τη συνάντηση του με τον κ. Κριμιζή, επισημαίνοντας ότι «κατάγεται και εκείνος από τη Χίο και κάνει το νησί συνεχώς υπερήφανο».

Διαβάστε επίσης