Στο πλευρό της Ελλάδας η Ευρώπη

Επίσκεψη του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοίδη είχε στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο ΅Ευρωπαίος επίτροπος αφού ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια ευχαρίστησε τον Μ. Χρυσοχοίδη για την ενημέρωση.

«Συνεκτιμήσαμε την κατάσταση και ειλικρινά η κατάσταση ειδικά στην Εύβοια ήταν και είναι δύσκολη. Με την εμπειρία μου από τις δασικές πυρκαγιές μού έκανε εντύπωση ο σπάνιος συντονισμός των ελληνικών αρχών, να πω μπράβο και ευχαριστώ στους αρμόδιους. Είμαι εδώ εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό resEU με τα δεδομένα της προηγούμενης δομής θα ήταν σχεδόν αδύνατον.

Είμαι σε επαφή με την κροατική κυβέρνηση. Με δεδομένο τις μεγάλες φωτιές στα Κανάρια Νησιά έχουμε παρουσία με αυτή την προσφορά και είμαστε σε επαφή και με άλλες χώρες αν χρειαστεί αν χρειαστεί βοήθεια. Είμαι περήφανος ως ευρωπαίος επίτροπος και ευρωπαίος πολίτης. Για να αντιμετωπίσουμε τις δασικές πυρκαγιές πρέπει πάση θυσία να δούμε και την πρόληψη». Ο ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που είχε αυτές τις ημέρες η πολύ καλή συνεργασία των τοπικών αρχών αλλά και στην αξία της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως την Τρίτη καταφέραμε τα βασικά. “Να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές. “Να να μην υπάρξει ανθρώπινη απώλεια και να σώσουμε τις περιουσίες τους. Χάρη στις μεγάλες προσπάθειες δεν απειλήθηκε η πόλη των Ψαχνών”, είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και συνέχισε:

“Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι”, σημείωσε, λέγοντας πως εκεί αναδεικνύεται η αξία της βοήθειας και της αλληλεγγύης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστου Στυλιανίδη, είπε πως σηματοδοτεί ακριβώς την αξία της αλληλεγγύης, η οποία αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή του resEU”το οποίο υπογράψαμε με τον κ. Στυλιανίδη πριν λίγες εβδομάδες. Χώρες που έχουν καύσωνα, που έχουν δικά τους προβλήματα έστειλαν βοήθεια. Τους ευχαριστούμε”.

Και κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης: “Αυτό είναι η Ευρώπη, αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε”.

Διαβάστε επίσης