Στο πλευρό των start ups και υποστηρικτής της γυναικείας επιχειρηματικότητας η Τράπεζα Πειραιώς

Παραμένει η μοναδική ελληνική τράπεζα που μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Χρήστου Μεγάλου υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών

Με το βραβείο στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» έφυγε από τον 1ο διαγωνισμό νεοφυούς επιχειρηματικότητας η start-up εταιρεία Nannuka που δραστηριοποιείται στο πεδίο της αξιολόγησης φροντιστών για οικογένειες.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece και το «παρών» έδωσε και η Τράπεζα Πειραιώς εκπροσωπούμενη από την επικεφαλής του Δικτύου Βορείου Ελλάδος, Μαρία Μαυροματάκη, αλλά και τον ανώτερο γενικό διευθυντής της τράπεζας, Βασίλη Κουτεντάκη, δεδομένου ότι η Πειραιώς είναι «Επίσημος Υποστηρικτής» το Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Τράπεζα Πειραιώς η ενεργός υποστήριξη τόσο των start-up επιχειρήσεων, όσο και της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αποτελούν βασικές αυταπόδεικτες προτεραιότητες, καθώς παραμένει η μοναδική ελληνική τράπεζα που μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Χρήστου Μεγάλου υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται σύμφωνα με επτά αρχές να εργάζεται καθημερινά για την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις, πηγές χρηματοδότησης και επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Εξάλλου, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι γραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ε.Μ.Ν.Ε Elevate Greece) και έχουν ενταχθεί στη Δράση για τη «στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19», η Τράπεζα Πειραιώς έχει εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη είτε επενδυτικών αναγκών, είτε κεφαλαίου κίνησης. Πρόκειται για το χρηματοδοτικό εργαλείο «EaSI Πειραιώς Microloan», με την παροχή εγγύησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF).

Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει έως τις €25.000, με ανταγωνιστικό επιτόκιο, χωρίς πρόσθετες εξασφαλίσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα