Στο… ψυγείο τα σχέδια Ντάουνερ για το Κυπριακό

Σημαντικά ήταν τα «μηνύματα» που βγήκαν από το περιβόητο δείπνο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερόγλου, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι η αναφορά του κ. Ντάουνερ, ενημερώνοντας στη συνέχεια το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι καλό θα ήταν να μη βιαστεί η «διεθνής κοινότητα» για την επανέναρξη των συνομιλιών – διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Όπως φαίνεται ο Αυστραλός αξιωματούχος αντιλήφθηκε ότι οι υπόγειες διεργασίες με σκοπό να προωθηθεί το επιθυμητό για συγκεκριμένες πλευρές και να αξιοποιηθεί η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος για να επιβληθούν λύσεις με τον Ελληνισμό «στα γόνατα», δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πως η όποια λύση, εντός ή εκτός εισαγωγικών, που δεν θα ακολουθεί την κοινή λογική, δηλαδή να αφορά μόνο την Κύπρο και τους Κύπριους, όχι δηλαδή τους γεωπολιτικούς οραματισμούς της Τουρκίας είναι καταδικασμένη είτε να αποτύχει, είτε να προκαλέσει σύγκρουση. Με ότι αυτό συνεπάγεται στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης