Στο ΣτΕ ξανά οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά

Τι ζητάνε στη νέα τους προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και ακόμα 3 σωματεία κάνοντας αίτηση ακύρωσης της πρόσφατης απόφασης του Υπουργού Εργασίας που δεν προβλέπει επιστροφή μνημονιακών περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα.

Ζητούν από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου την ακύρωση της υπ΄ αρθμ. Φ.11321/35005/1528 14.10.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας καθώς δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ.

Στην αίτησή τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί κατά τα μνημονιακά χρόνια, που δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση, υποστηρίζουν ότι παραβιάζει το δεδικασμένο των υπ΄ αριθμ. 2287-2288/2015 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και επισημαίνουν ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί «να θεσπίζει απόσβεση αναγνωρισμένων απαιτήσεων με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα