Στο στόχαστρο έρευνας της OLAF, η προσωρινή επικεφαλής της Frontex

Η Αΐγια Καλνάγια, κίνησε το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Αρχής Καταπολέμησης της Απάτης

H 53χρονη Λετονή πρώην αξιωματούχος της αστυνομίας εκτελεί χρέη προσωρινής εκτελεστικής διευθύντριας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής, από τον περασμένο Απρίλιο, όταν παραιτήθηκε ο προκάτοχός της, ο Γάλλος Φαμπρίς Λεζερί, μετά το προκαταρκτικό πόρισμα έρευνας της OLAF, σύμφωνα με το οποίο αξιωματούχοι της Frontex γνώριζαν για επαναπροωθήσεις μεταναστών στη Μεσόγειο και δεν τις ανέφεραν.

Η Καλνάγια ενημερώθηκε από την OLAF ότι είναι «πρόσωπο ενδιαφέροντος σε μια υπόθεση», ωστόσο παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο διεξάγεται η έρευνα. «Ειδοποιήθηκα από την OLAF πως είμαι πρόσωπο ενδιαφέροντος σε μια υπόθεση. Μια υπόθεση που αποτελείται από δύο ξεχωριστά γεγονότα. Συνεργάζομαι πλήρως με την OLAF, ανοιχτά και άνευ όρων για τη διευκρίνιση των γεγονότων», δήλωσε η ίδια συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει «λεπτομέρειες» της υπόθεσης σε αυτό το στάδιο «λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα των ερευνών».

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας της OLAF για την Frontex. Πάντως η Καλνάγια είπε στο γερμανικό περιοδικό ότι παραμένει υποψήφια για τη θέση της επικεφαλής της Frontex, το ΔΣ της οποίας θα ψηφίσει σχετικά εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα