Στο συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ο Βορίδης

Το στρατηγικό σχέδιο, η οικονομική διαχείριση και η Κοινή Οργάνωση Αγοράς, που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2020-2027, πρόκειται να συζητηθούν σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για το πρώτο Συμβούλιο υπό την Φινλανδική Προεδρία.

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την ΚΑΠ Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες είναι και η διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ.

Επιπροσθέτως, στο Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη ζάχαρη, στην αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, στην καλή μεταχείριση των ζώων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους θερινούς μήνες.

Ακόμα θα απασχολήσει το Συμβούλιο η εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών και τα συμπεράσματα από την τρίτη συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας της Αφρικανικής Ένωσης και της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης