«Στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. ο τάφος»

Για τις τελευταίες εξελίξεις από την ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης, μίλησε στον τ/σ Star η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τοποθετώντας χρονικά τον τάφο στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ..

Η κα Μενδώνη διευκρίνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει τη χρονολογία την οποία δίνει η ανασκαφική ομάδα και η επικεφαλής της, καθώς είναι οι μόνοι που έχουν τα στοιχεία στη διάθεσή τους. Σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα ξέρουμε ποιος ή ποιοι είναι οι ένοικοι του τάφου της Αμφίπολης, η γ.γ. του υπουργείου απάντησε ότι απαντήσεις θα έχουμε, όταν τελειώσει η ανασκαφή.

«Η ανασκαφική διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και όσο πιο κοντά είναι κανείς στο τέλος τόσο πιο σύνθετα γίνονται τα πράγματα. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε από τώρα το χρόνο. Η ανασκαφέας έδωσε έναν χρονικό ορίζοντα περίπου έναν μήνα από τώρα, δηλαδή τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου», επισήμανε η Λίνα Μενδώνη.

Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα όριο, το οποίο δε θα αλλάξει, είτε προς το νωρίτερο, είτε προς το αργότερο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα