Στο τέλος θα τρέχουν πάλι πίσω απ’ τη NOVA

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πάρει την κατιούσα και οι αποτυχίες σχεδόν όλων των συλλόγων μας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA ενίσχυσαν την υποβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.

Κι όμως, σε αυτό το πλαίσιο οι ομάδες της Super League1 θεωρούν πως τα κανάλια θα κάνουν παρέλαση έξω απ’ τα γραφεία της διοργανώτριας για να πάρουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Η προσγείωση ήταν ανώμαλη, καθώς ούτε η NOVA, που στο πρωτάθλημα που τελείωσε είχε με ξεχωριστές συμβάσεις με κάθε ομάδα τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων τους, αλλά ούτε η Cosmote που κάποιοι ελπίζουν ότι για πρώτη φορά θα «μπει στο παιχνίδι», κατέθεσαν πρόταση.

Στο σκληρό παιχνίδι που θ’ ακολουθήσει τέθηκε η δημιουργία της Super League ΤV. Δηλαδή, η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία θα μεταδίδει τους αγώνες του πρωταθλήματος και τους οποίους θα μπορούν να βλέπουν οι συνδρομητές που θα πληρώνουν. Τέτοιου είδους πλατφόρμες ακόμη και αν υλοποιήθηκαν σε κάποια στιγμή, όπως το PAOK TV, αποδείχθηκαν θνησιγενείς. Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε στο ξεκίνημα την προσπάθεια για το δικό του κανάλι. Στο τέλος, όλοι προτίμησαν τις προτάσεις τής ΝΟVA.

Ήδη τρεις από τις 14 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχουν συμβάσεις με τη NOVA για τη σεζόν 2021-22 και δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε οποιοδήποτε εγχείρημα. Είναι προφανές πως στο σκληρό πόκερ των διαπραγματεύσεων, η περίφημη… ενότητα του χώρου θα σπάσει και στο τέλος θα τρέχουν όλοι πίσω από το μοναδικό συνδρομητικό κανάλι που ενδιαφέρεται για τη Super League1.

Εκτός αν ο Μιχάλης Τσαμάζ αλλάξει γνώμη στο παρά πέντε…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα