Στο Βέλγιο με αποστολή ο Ιωαννίδης

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θα μετακομίσει στην πρωτεύουσα του Βελγίου, καθώς ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

Ευρωπαϊκή διάσταση αποκτά η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, καθώς ορίστηκε εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Ιωαννίδης, πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών θα μετακομίσει στην πρωτεύουσα του Βελγίου, καθώς ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Η εισήγηση έγινε από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και η επιλογή από το υπουργείο Οικονομικών μετά την έγκριση του Μαξίμου.

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι όργανο της ΕΕ, το οποίο γνωμοδοτεί, συμβουλεύει και προτείνει πάνω σε θέματα οικονομικά και κοινωνικά για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στα όργανα λήψης αποφάσεων της ΕΕ και τους πολίτες της.

Ειδικά λόγω της οικονομικής ύφεσης εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και της κατανομής των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης στις Χώρες της ΕΕ, ο ρόλος της Επιτροπής είναι κομβικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα