«Στοίχημα» για Σορώτο η αξιοπιστία της Τράπεζας Κύπρου

Προσωρινός διευθύνοντας σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου αναλαμβάνει από σήμερα ο Χρήστος Σορώτος ο οποίος με δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο» οριοθέτησε  τους στόχους της τράπεζας.

Προτεραιότητα για τον ίδιο, αποτελεί, όπως τόνισε, στην κυπριακή εφημερίδα η αξιοπιστία της Τράπεζας Κύπρου ενώ στέλνει μήνυμα προς το προσωπικό για συνεργασία και κοινή προσπάθεια «ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει η τράπεζα ορθολογιστικά».

Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι υπάλληλοι, καθώς η πορεία της τράπεζας εξαρτάται και από τον ανθρώπινο παράγοντα».

Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου περιλαμβάνει τη μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, τη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και την ομαλή έξοδο από το καθεστώς εξυγίανσης.

Σημειώνεται ότι, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποτίμησης του ισολογισμού της κυπριακής τράπεζας, το μεγαλύτερο μέρος των ανασφάλιστων καταθέσεων μένει δεσμευμένο δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες να περιοριστεί η συρρίκνωση της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα