Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε από το Νταβός στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Reuters, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας.  Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι σταθερός στις απόψεις του, ακόμη κι αν ομολογεί πως κάποιες από αυτές ακούγονται παράδοξες: ότι δηλαδή ο δρόμος για την ειρήνευση στην Ουκρανία, περνά από την αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στο Κίεβο.

Η επιχειρηματολογία του είναι απλή: «Ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλάντιμιρ) Πούτιν δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι ετοιμάζεται για ειρήνη και επομένως πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης» στην Ουκρανία, επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Σημαντική αύξηση χρειάζεται η Ουκρανία»

Η Ουκρανία χρειάζεται «σημαντική αύξηση» των όπλων που διαθέτει, σε μια κομβική περίοδο του πολέμου, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι η στήριξη αυτή είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ειρηνική λύση, μέσω διαπραγματεύσεων, με τη Ρωσία.

«Είναι μια κομβική στιγμή του πολέμου και χρειάζεται να αυξηθεί σημαντικά η στήριξη προς την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ. «Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων αύριο, πρέπει να παράσχουμε περισσότερα όπλα σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τεθωρακισμένα, αλλά και πυρομαχικά και ανταλλακτικά, ώστε να διασφαλίσει πως τα οπλικά συστήματα που της παραδίδονται θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Σχολιάζοντας τέλος το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία θα την επικυρώσουν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα