Στον αέρα το Κόπα Αμέρικα

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής  εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη συνδιοργάνωση του Copa America το προσεχές καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πορεία της πανδημίας αναγκάζει τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας να επανεξετάσουν τη στάση τους, καθώς θεωρούν πως δύσκολα θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων.

Την ίδια στιγμή, η άλλη συνδιοργανώτρια, η Κολομβία, ζητάει την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, σε ποσοστό 30% της χωρητικότητας.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Λατιοναμερικάνικης χώρας, Ερνέστο Λουσένα, τονίζει πως δεν έχει νόημα η διεξαγωγή της διοργάνωσης, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Αρχικά, ο Λουσένα δήλωσε: “Το Copa America χωρίς φιλάθλους δεν έχει νόημα. Ήδη εργαζόμαστε για ένα πρωτόκολλο που θα επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 30% στα γήπεδα μας”.

Παράλληλα, ο υπουργός Αθλητισμού της Κολομβίας τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει μόνη της τη διοργάνωση, αν τελικά αποχωρήσει η Αργεντινή: “Η Κολομβία έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει από μόνης της το Copa America ”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα