Στον αέρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός πληρώνει ακριβά το νέο lockdown.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων  ματαιώνεται ο πρώτος αγώνας κλειστού στίβου για το 2021, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Το αίτημα του ΣΕΓΑΣ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για άδεια διεξαγωγής της ημερίδας απορρίφθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ομοσπονδίας εκφράζει την «απογοήτευσή της για την απόρριψη του αιτήματος», ενώ ανέφερε ότι αναμένει την έγκριση του αιτήματός της για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 12 και 13 Φεβρουαρίου

Η ανακοίνωση

«Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει την απογοήτευση του, γιατί απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια διεξαγωγής της ημερίδας κλειστού, που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι είχε εγκριθεί το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνα από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και σε χώρες με πολύ πιο επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση από την Ελλάδα, πραγματοποιούνται αγώνες στίβου και παρά το γεγονός ότι με ανάλογα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιούνται και στη χώρα μας, αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ σε κλειστά γυμναστήρια.

Ο ΣΕΓΑΣ όπως πάντα σέβεται τις αποφάσεις της Πολιτείας και ακριβώς γι΄ αυτό, η ημερίδα της Κυριακή (7/2) δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η ομοσπονδία αναμένει έγκριση για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου (12-13/2), για το οποίο υπάρχει θετική εισήγηση και της ΓΓΑ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι φανερό ότι η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού θα υποστεί σοβαρό πλήγμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα