Στον Αρειο Πάγο πάει η υπόθεση της Εφίμοβα

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση της Μαρίας Εφίμοβα, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Αντώνη Λιόγα να ασκεί έφεση σε βάρος της απόφασης που εξέδωσε χθες το συμβούλιο Εφετών.

Οι δικαστές είπαν «όχι» στην έκδοση της 36χρονης στην Μάλτα, οι αρχές της οποίας την ζητούν προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης εισιτηρίων και κατασκευή ψευδών ειδήσεων.

Η …χαρά της 36χρονης, η οποία καταζητείται από τις αρχές της Μάλτας κράτησε λιγότερο από 24 ώρες. Η υπόθεση της θα κριθεί εκ νέου από τον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε έγινε και με τους 8 Τούρκους, όταν και τότε ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση του συμβουλίου εφετών, κρίνοντας ότι λόγω της σοβαρότητας της, το αίτημα των τουρκικών αρχών έπρεπε να κριθεί από το ανώτατο δικαστήριο.

Η κίνηση αιφνιδίασε τους νομικούς παραστάτες της 36χρονης, οι οποίοι δεν περίμεναν την άσκηση της έφεσης. Χθες, η εισαγγελέας της έδρας του δικαστικού συμβουλίου, είχε τονίσει την σημασία των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η έκδοση τους είθισται να γίνεται για πράξεις που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, δηλαδή σοβαρά ποινικά αδικήματα και όχι για πλημμελήματα, όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται η Μαρία Εφίμοβα.

\Αυτό όμως που φαίνεται να μέτρησε στην απόφαση των δικαστών, εκτός από τις νομικές πλημμέλειες που εμφάνιζαν τα δύο εντάλματα σύλληψης της Ρωσικής καταγωγής Μαρίας, ήταν το γεγονός ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη στην Μάλτα.

 

Διαβάστε επίσης