Στον αστερισμό της κερδοφορίας η Eurobank

Στον αστερισμό της κερδοφορίας με μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs)  κινήθηκε το 2017 η Eurobank, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρονιά που πέρασε.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 186 εκατ. ευρώ εξαιτίας της αύξησης των κύριων προ προβλέψεων εσόδων και των διεθνών δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) αυτά μειώθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τον σχετικό στόχο. Το τέταρτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκαν οι καλύτερες ιστορικά επιδόσεις τόσο στη μείωση του αποθέματος NPE όσο και στη δημιουργία νέων.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Eurobank η εν λόγω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το τρέχον έτος, καθώς η διαχείριση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα παραμείνει προτεραιότητα, ενώ η τάση του τελευταίου τριμήνου μπορεί να αποδοθεί τουλάχιστον σε έναν βαθμό στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και στην αποφασιστικότητα για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Συμπερασματικά το μήνυμα που βγαίνει από τα αποτελέσματα χρήσης είναι ότι η Eurobank πέτυχε όλους τους στρατηγικούς και επιχειρηματικούς στόχους και τους υπερέβη σε κρίσιμους τομείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα