Στον εισαγγελέα η αναφορά των ΑΝ.ΕΛ. για τα δάνεια Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω διαβίβασε ο αντεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής την μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την K.O. των Ανεξάρτητων  Ελλήνων για τη χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 – 2013.

Οι ΑΝ.ΕΛ. ζητούν την διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων για την οικονομική ενίσχυση των  δύο εν λόγω πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.

Στην μηνύτρια αναφορά γίνεται λόγος  στα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 – 2013, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία επισημαίνεται ότι δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφορικά με την  χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ η μηνυτήρια αναφορά των ΑΝ.ΕΛ.  θα συσχετιστεί με την  ήδη  ανοικτή δικογραφία η οποία  έχει σχηματιστεί  για τα οικονομικά κενά που καταγράφουν  στα λογιστικά πορίσματα των ελεγκτικών  εταιρειών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα