Στον έλεγχο του Περέιρα ακόμα και οι Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ

ΘΕΜΑ

Κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Μέλο Περέιρα είναι ο νέος κανονισμός Διαιτησίας. Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος γίνεται το απόλυτο αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όχι μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά ακόμα και στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Για τη Super League είναι ενδεικτικό το άρθρο 31. Στην παράγραφο 7 καθίσταται σαφής η παντοδυναμία του Περέιρα.

«Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου επιτρέπονται οι μεταβολές (προβιβασμοί, υποβιβασμοί και αποπομπές) των πινάκων από την ΚΕΔ/ΕΠΟ», αναφέρεται στον κανονισμό. Ουσιαστικά, ο αρχιδιαιτητής στέλνει το μήνυμα στους διαιτητές ότι όποιος δεν του αρέσει μπορεί να πάει ακόμα και σπίτι του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το άρθρο 9. Με αυτό καθορίζονται τα προσόντα για τις Επιτροπές Διαιτησίας στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. «Η Ε.Δ. θα αποτελείται από πρώην διαιτητές ή βοηθούς διαιτητές, οι οποίοι θα έχουν αξιολογηθεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ», αναφέρει η παράγραφος 1.

Η παντοδυναμία του Πορτογάλου αποδεικνύεται και στον πίνακα των παρατηρητών. Εφεξής η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει το δικαίωμα να ασχοληθεί ούτε με τον αριθμό, ούτε με τα πρόσωπα. Όλα περνούν στις αρμοδιότητες του Περέιρα.

Διαβάστε επίσης