«Στο πάτο η ελληνική οικονομία», λέει το CNN

Ακόμα και σήμερα που η κρίση έχει βαθύνει σε όλη την ευρωζώνη και πλήττει και τις πλέον ισχυρές οικονομίες της Γηραιάς Αλβιόνας, η Ελλάδα συνεχίζει να απασχολεί τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, όπως το CNN που φιλοξενεί δημοσίευμα με τίτλο «Η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Χωρίς αναλύσεις και σχόλια, το CNN παραθέτει τέσσερις δείκτες -το ΑΕΠ, την ανεργία, το χρέος και το έλλειμμα- που αποκαλύπτουν ότι τρία χρόνια μετά την υπογραφή του μνημονίου και τα σκληρά μέτρα λιτότητας με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση, «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στον πάτο». «Τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευθεί, ειδικά στους νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Το ΑΕΠ έχει υποστεί αισθητή συρρίκνωση, το ποσοστό της ανεργίας έχει τριπλασιαστεί, το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί εξαιτίας των νέων δανείων σε άνευ προηγούμενου επίπεδα άνω του 170% και μόνη θετική εξέλιξη είναι η δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στο 3,8% στα τέλη του έτους.

Το δημοσίευμα διευκρινίζει πάντως ότι ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης, η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει το 2014 σε τροχιά ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα