Στουρνάρας: Γιατί είμαστε τόσο αισιόδοξοι – Τι είπε σε δημοσιογράφους

Στη «μεγάλη ευκαιρία» η οποία αποτελεί για την ελληνική οικονομία το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την παράδοση της ενδιάμεσης έκθεσης της κεντρικής τράπεζας (2020-21) στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Όπως είπε, για πρώτη φορά είμαστε τόσο αισιόδοξοι καθώς το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρει στα επόμενα 6-7 χρόνια, 75 δισεκατομμύρια ευρώ. Τονίζοντας ότι πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη συμβολή του Ταμείου δεν θεωρεί ανέφικτο να έχουμε μια δεκαετία με μέσο όρο ανάπτυξης 3,5%.

Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας, υπογράμμισε τη σημασία της επιτάχυνσης του εμβολιασμού των πολιτών για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος ενώ αναφερόμενος στην πρόβλεψη της ΤτΕ περί ΑΕΠ για το 2021 σημείωσε ότι διατηρείται αμετάβλητη στο +4,2%, και ότι αναθεωρήθηκε στο θετικότερο η πρόβλεψη για το 2022, στο +5,3%.

«Ζυγίσαμε τα αρνητικά και τα θετικά του 2020, και από το ζύγι προκύπτει ότι εάν είναι να αλλάξει (η φετινή πρόβλεψη) θα είναι οριακά προς το καλύτερο, παρά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας πως υπάρχει αβεβαιότητα. Ωστόσο, όπως είπε, είναι πολύ λιγότερο φέτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα