Στουρνάρας: «Στόχος της ελληνικής προεδρίας η εμβάθυνση της ΟΝΕ»

 Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ο Γιάννης Στουρνάρας, στους οποίους τόνισε πως «προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας είναι η ΟΝΕ». 

Ο  υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ακόμα ότι η ελληνική προεδρία το α΄ εξάμηνο του 2014, θα επικεντρωθεί  στην εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) και ιδιαίτερα στην κοινωνική διάστασή της, ώστε οι υπάρχοντες οικονομικοί δείκτες να συμπεριλάβουν και τον κοινωνικό παράγοντα -ενσωματώνοντας αντίστοιχους δείκτες- με στόχο τη χάραξη αποτελεσματικότερης πολιτικής για την αποκατάσταση των οικονομικών ανισορροπιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη συνάντηση, οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν σχετικά με τις προτεραιότητες της επερχόμενης ελληνικής Προεδρίας, καθώς και για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και οι ευρωβουλευτές, αναγνώρισαν τις κοινωνικές επιπτώσεις εξαιτίας της κρίσης και υπογράμμισαν την ανάγκη για τόνωση της απασχόλησης, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και για παροχή ρευστότητας στην αγορά, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης