Στρατηγική συμφωνία Ελλάδας-TUI για 1,5 εκατ. τουρίστες

Η στοχοθεσία σχεδιάζεται να επιτευχθεί μέσω της συνδιαφήμισης, αλλά και τη διοργάνωση κοινών δράσεων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Μια εξαιρετικά… ανακουφιστική συμφωνία για την Ελλάδα με έναν από τους μεγαλύτερους tour operator παγκοσμίως, την TUI, υπέγραψαν την περασμένη Τρίτη στην Κω ο υπουργός Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο επικεφαλής της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ. Πυρήνας του deal είναι η διοχέτευση στη χώρα μας του 50% των τουριστών που ήλθαν πέρσι στην Ελλάδα μέσω της TUI, που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε περίπου 1,5 εκατ. επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η στοχοθεσία σχεδιάζεται να επιτευχθεί μέσω της συνδιαφήμισης, αλλά και τη διοργάνωση κοινών δράσεων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, στοιχείο που θα αποτελέσει και τον καταλύτη επιτυχίας του εγχειρήματος.

Επιπρόσθετα θα ενταθούν οι ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην Ελλάδα, θα σχεδιαστούν νέοι πλόες κρουαζιέρας όχι μόνο για την ειδικών συνθηκών φετινή χρονιά αλλά και για τα επόμενα έτη, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Το πόσο εφικτό είναι να κερδηθεί το στοίχημα να σωθεί ό,τι… σώνεται από το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς θα φανεί στην πράξη, αν και στο υπουργείο Τουρισμού κρατούν τη δήλωση του CEO της TUI ότι θα απογοητευτεί, αν δεν πιαστεί ο στόχος του 50% με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα