Στρατηγικού ενδιαφέροντος οι συναντήσεις Παναγιωτόπουλου στην 56η διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο

Ποιους συνάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Στο Μόναχο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς συμμετείχε στην 56η διάσκεψη Ασφαλείας, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους που συμμετείχαν και αυτοί στην διάσκεψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους ομολόγους του, του Λιβάνου και της Γεωργίας, τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Αμύνης της Γερμανίας και τον επικεφαλής των πολιτικών στρατιωτικών Υποθέσεων του Ισραήλ.

Περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους Αμερικάνους Γερουσιαστές Τζέιμς Ινχόυφ, Ρότζερ Ουΐκερ, Μάικ Ρουντς, Κέβιν Κράμερ , Τζων Μπούζμαν και τους βουλευτές. Τζων Φ. Κέλλυ και Τίμοθυ Λη Ουώλμπεργκ.

Στο τραπέζι η στρατηγική σχέση Ελλάδος-ΗΠΑ

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με τις ΗΠΑ, η σημασία του προσφάτως υπογραφέντος Πρωτοκόλλου Τροποποιήσεως της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας (MDCA) για την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό και αμυντικοτεχνικό τομέα και την προώθηση της ασφάλειας και σταθερότητας. Επίσης υπογραμμίστηκε η συμβολή των τριμερών σχημάτων συνεργασίας με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο πρόγευμα εργασίας από το «Think Tank Cohen Group», όπου μίλησε ο ανώτατος διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) πτέραρχος Τεντ Ουώλτερς και συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας ΗΠΑ Μαρκ Εσπερ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Νάνσυ Πελόσυ, Αμερικάνοι βουλευτές, Γερουσιαστές και υπουργοί ‘Άμυνας από ευρωπαϊκά κράτη, τον Καναδά και την Αυστραλία.

 

Διαβάστε επίσης