Συνάντηση Κέρι-Νεντανιάχου για τη Μέση Ανατολή

O Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενζαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι συζήτησαν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, σε μια μαραθώνια συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 4 ώρες.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο οι δύο άνδρες είχαν μια “παραγωγική συνομιλία, διεξοδική και σε βάθος για τη σημασία της προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας”. Ο Κέρι επανέλαβε την “καθοριστική δέσμευσή του να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές υπέρ της λύσης των δύο κρατών που θα συμβιώνουν δίπλα – δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια”, πρόσθεσε ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Κέρι πραγματοποιεί την πέμπτη επίσκεψή του στην περιοχή μετά την ανάληψη των καθηκόντων τον Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να φέρει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να ξανασυναντηθούν σήμερα το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ μετά την συνάντηση του Κέρι με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Αμάν. Ο Κέρι είχε διαβουλεύσεις χθες με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας για την ειρηνευτική διαδικασία και την συριακή κρίση.

Διαβάστε επίσης