Συνελήφθη ο Χαρίλαος Αρβανιτίδης!

Σοκ στην πόλη, αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα της Βέροιας, αφού ο Χαρίλαος Αρβανιτίδης συνελήφθη από τις Αρχές, καθώς εντοπίστηκε αποθήκη στην περιοχή Λάκκωμα Χαλκιδικής όπου κατασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών και μεταπωλούνταν σε υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ, ιδιοκτησίας του αδερφού του ιδιοκτήτη της «βασίλισσας του Βορρά», Γιώργου Αρβανιτίδη.

Μάλιστα, σύλληψη υπήρξε και για τον 45χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία αναζητά και τα υπόλοιπα αδέλφια που ανήκουν στη μετοχική σύνθεση τόσο της ομάδας όσω και των σούπερ μάρκετ (μεταξύ των οποίων είναι και ο Γιώργος Αρβανιτίδης).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκαν πάνω από 4.400 φιάλες απορρυπαντικών, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι αποτελούσαν απομιμήσεις, ενώ διεξάγεται εργαστηριακή εξέταση για να εξακριβωθεί αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και για περίπου 22.500 φιαλίδια καλλυντικών.

Όπως είναι λογικό, το περιστατικό θα προκαλέσει πολλά προβλήματα και στην ΠΑΕ Βέροια, της οποίας βασικός χρηματοδότης είναι ο Γιώργος Αρβανιτίδης, και μοιάζει άγνωστο αν θα έχει τη διάθεση ή –το σημαντικότερο– την ευχέρεια να βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο από εδώ κι εμπρός.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εντοπίστηκαν δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις οποίες παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, 45χρονος συνεργός του καθώς και 33χρονος αλλοδαπός

Σε έρευνες αποθηκών κατασχέθηκαν πάνω από 4.400 φιάλες απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού

Επίσης ερευνάται η προέλευση καλλυντικών προϊόντων, η ποσότητα των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 φιάλες

Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.

Συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων “Περί Σημάτων”, “Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού” και “Πλαστογραφία”.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας απογευματινές ώρες χθες (28-05-2013) σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στις οποίες είχε πρόσβαση και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό του ο 45χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4.460) φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,

Τρεις (3) πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,

Δεκαεννέα (19) δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός (1) τόνου, σε δεκατρείς (13) εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,

(468) κενές φιάλες απορρυπαντικού,

(20) πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,

(630) φιάλες κρεμοσάπουνου,

(22.428) φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,

Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα (5.000) φιαλών απορρυπαντικών.

Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος (απορρυπαντικού), η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.

Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Δείτε φωτογραφίες από τη αποθήκη:

ΑΠΟΘΗΚΗ1 ΑΠΟΘΗΚΗ2 ΑΠΟΘΗΚΗ3 ΑΠΟΘΗΚΗ4 ΑΠΟΘΗΚΗ5

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα