Συνεχίζονται οι απελάσεις αλλοδαπών

Ακόμη 942 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα. Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους 32.967 αλλοδαποί μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 942 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Νοέμβριο.

Ειδικότερα, 322 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία 97 άτομα, την Κίνα και το Πακιστάν από 32 άτομα, την Αλγερία, 30 άτομα, τη Ρουμανία, 19 άτομα, τη Νιγηρία 16 άτομα , τη Γεωργία και το Ιράκ από 13 άτομα.

Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, οι 94 από τους πολίτες Αλβανίας επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Διαβάστε επίσης