Συνομιλίες φέρνουν στοιχεία για τη Μαντλίν

Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν που είχε εξαφανιστεί πριν 6 χρόνια ανακοίνωσε πως έχει στην κατοχή της η βρετανική αστυνομία. Συγκεκριμένα οι βρετανικές αρχές έχουν στα χέρια τους συνομιλίες μέσω κινητών τηλεφώνων που έγιναν στο τουριστικό θέρετρο στο οποίο χάθηκε η Μαντλίν εκείνη τη χρονική περίοδο.

Η Mαντλίν ΜαΚάν, η οποία ήταν 4 ετών εκείνη την εποχή, εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της σε ξενοδοχείο του τουριστικού θερέτρου Πράγια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο. Η εξαφάνισή της προκάλεσε μία εκτεταμένη διεθνή έρευνα.

Πριν από δύο μήνες ξεκίνησε μία νέα έρευνα στη Βρετανία, η οποία επικεντρώνεται στην ανάλυση των αρχείων χιλιάδων τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από το θέρετρο την εποχή εκείνη.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι υπέβαλε 31 αιτήματα σε διάφορες χώρες, κυρίως της Ευρώπης, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τα τηλεφωνήματα που έγιναν τότε. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, οι πιθανοί ύποπτοι είναι 41–15 εκ των οποίων βρετανοί υπήκοοι.

Οι βρετανικές αρχές ξεκίνησαν την επανεξέταση της υπόθεσης το 2011 αφότου οι γονείς της μικρής απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αναφέροντας ότι δεν γίνονταν αρκετά για την ανεύρεση της κόρης τους.

Η πορτογαλική αστυνομία προσέλαβε έξι αξιωματικούς στο Φάρο για τη διενέργεια της έρευνας για λογαριασμό της βρετανικής αστυνομίας, παρότι αυτό δεν σημαίνει ότι άνοιξε ή ότι προτίθεται να ανοίξει την υπόθεση. Σε μερικές εβδομάδες, τα δύο Σώματα θα συναντηθούν για να συζητήσουν για την υπόθεση.

Παράλληλα, οι γονείς της Μαντλίν πρόκειται να κάνουν νέα έκκληση βοηθείας για την ανεύρεσή της, έγινε σήμερα γνωστό.

Οι γονείς της μικρής, Τζέρι και η Κέιτ ΜαΚάν πρόκειται να εμφανιστούν ζωντανά στην εκπομπή Crimewatch του BBC (μία εκπομπή για την εξιχνίαση εγκλημάτων) στις 14 Οκτωβρίου.

Εκπομπές με παρεμφερές περιεχόμενο θα προβληθούν στη Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως την Ιρλανδία, την ίδια εβδομάδα καθώς πολλοί από τους τουρίστες που έκαναν διακοπές στο χωριό Πράγια ντα Λουζ εκείνη την εποχή προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα