Super League: Διαιτησία για κλάματα. Γήπεδα-χωράφια. Και η παρωδία με την …ολιστική!!!

Στη συνείδηση του μέσου φιλάθλου, η Super League είναι ένα από τα πιο απαξιωμένα πρωταθλήματα στον κόσμο.

Από όπου και να το πιάσει κανείς το θέμα, βρωμάει…

Θέαμα; Άσ’ το καλύτερα. Μόνο οι ασθενείς στα νοσοκομεία θα μπορούσαν να παρακολουθούν ολόκληρα τα παιχνίδια επειδή είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι. Μισό ή ένα γκολ σε κάθε ματς. Σπάνια δύο γκολ. Γίνονται… πάρτι αν μπουν τρία ή και περισσότερα γκολ σε παιχνίδι. Ελάχιστες φάσεις. Όσο για το ελληνικό στοιχείο; Άσ’ το καλύτερα. Ψάχνεις να βρεις Έλληνα παίκτη με τα κιάλια…

Γήπεδα; Είναι να απορεί κανείς αν υπάρχει επιτροπή στη Super League που να ελέγχει τους αγωνιστικούς χώρους. Στο εξωτερικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση το καλό γήπεδο. Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας (που κατά σύμπτωση είναι και η έδρα της Εθνικής) κλείνει κάθε βδομάδα για να φτιαχτεί το χόρτο! Το ΟΑΚΑ, που ήταν άλλοτε στολίδι, σήμερα έχει γίνει ένα ερείπιο, σε σημείο να αποχωρεί ο Παναθηναϊκός και να επιστρέφει στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας» που έπαιζε πριν από πολλά χρόνια!

Εδώ δεν βρισκόταν γήπεδο για να παίξει η Εθνική ομάδα το καθοριστικό παιχνίδι με τη Σλοβενία… Τι να λέμε τώρα;

Διαιτησία; Η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου το VAR αντί να βελτιώσει τις αποφάσεις των διαιτητών, έφερε το ακριβώς ανάποδο αποτέλεσμα. Με την έλευση της νέας τεχνολογίας, οι διαιτητές στο γήπεδο σταμάτησαν να… σφυρίζουν. Είναι περίπου βέβαιο ότι φοβούμενοι το λάθος αφήνουν τις πιο επικίνδυνες φάσεις να τις χειρίζονται οι συνάδελφοί τους στο VAR, με αποτέλεσμα όλες οι κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται από αυτούς.

Δεν αποκλείεται να ήταν συμβουλή του ευθυνόφοβου, Βίτορ Μέλο Περέιρα, προς τους διαιτητές από την περσινή σεζόν και να την ακολουθούν κατά γράμμα και φέτος που ξέρουν ότι κάθε βδομάδα θα τους βαθμολογεί… δημόσια ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και θα τους στέλνει… πακέτο στο στόμα του λύκου, δηλαδή στους επικοινωνιακούς μηχανισμούς των ισχυρών ομάδων του πρωταθλήματος, των οποίων οι μεγαλομέτοχοι ελέγχουν –στην πλειοψηφία τους– τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα….

Άντε βγάλε άκρη…

Φτάσαμε στο σημείο κάθε Κυριακή βράδυ, όσοι (λίγοι, είναι αλήθεια) τηλεθεατές βλέπουν τις αθλητικές εκπομπές, να παρακολουθούν μόνο την ανάλυση των επίμαχων φάσεων από τον Κάκο και τον Βαρούχα και λιγότερο ή καθόλου τις φάσεις των αγώνων…

Και το πιο ωραίο; Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι τηλεκριτικοί διαιτησίας… διαφωνούν μεταξύ τους, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ που σχολιάζει κάθε βδομάδα τις αποφάσεις των διαιτητών δημόσια πλέον, αλλά και φυσικά με τους ίδιους τους διαιτητές που σφυρίζουν στα γήπεδα.

 

ΜΜΕ: Ημέτεροι και…υμέτεροι

 

Μετά απ’ όλα αυτά και σε συνδυασμό με τον βομβαρδισμό που γίνεται σε καθημερινή βάση από ραδιόφωνα και ιστοσελίδες του ενός στρατοπέδου ή του άλλου, ο κόσμος κοντεύει να τρελαθεί με όσα ακούει, αλλά και με όσα βλέπει.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές έχουν καταστεί πεδία βολής, με ακροβολισμένους δημοσιογράφους, έτοιμους να κατασπαράξουν κάθε άποψη που είναι αντίθετη στο συμφέρον της ομάδας τους. Παλιά, ντρεπόμασταν να δείχνουμε ότι συμπαθούμε μια ομάδα, μήπως μας παρεξηγήσουν. Τώρα, αν δεν συστρατευθείς με το σύστημα, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις στις μακροσκελείς λίστες του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων με τους… ανέργους.

«Καλό ΟΑΕΔ», που εύχονται οι αφιονισμένοι οπαδοί των ομάδων, οι οποίοι κατακλύζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έτοιμοι να κατασπαράξουν τον αντίπαλο όταν τολμήσει να θίξει τα ιερά και τα όσια της ομάδας του…

Άλλο φρούτο αυτό!

Φτάσαμε στο σημείο να «σκοτώνονται» πλέον οι οπαδοί στο facebook όταν διαπιστώσουν ότι κάποιοι θίγουν την τιμή και την υπόληψη της οπαδικής ιδεολογίας τους….

Φυσικά, ο μεγάλος χαμένος δεν είναι άλλος από το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο πιο πίσω κοιτάζει κανείς, τόσο καλύτερο πρωτάθλημα έβλεπε.

Μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο, η κάθε κυβέρνηση φοβάται να βάλει μια τάξη και κάνει χειρουργικές παρεμβάσεις κατά περιόδους για να αποφύγει τη μεταφορά του νοσηρού κλίματος από τα γήπεδα στους δρόμους, όπως έγινε τον Γενάρη με την αλλαγή του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας για να γλιτώσουν ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα