Super League: Ο Σπανός στην πόρτα της εξόδου. Ποιοι άλλοι ψάχνουν να πουλήσουν…

H πρόθεση του Γιώργου Σπανού να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο μπορεί να αιφνιδίασε (ακόμη και ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην ομάδα καθώς δεν το περίμεναν), ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας από τη Super League που δηλώνει τη διάθεσή του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Γ. Χριστοβασίλης: «Πουλάω»

Άλλοι τέσσερις παράγοντες στη Super League ψάχνουν να πουλήσουν τις ομάδες τους…

Το τελευταίο διάστημα φούντωσαν τα σενάρια για την απόφαση του Γιώργου Χριστοβασίλη να πουλήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί πλέον το οικονομικό βάρος δεν σηκώνεται.

Λέγεται ότι είναι πάνω από 3 εκατ. ευρώ τα χρέη που ήδη «τρέχουν» σε πιστωτές, με το αφεντικό του ΠΑΣ να αναζητά επενδυτές για να μπουν στην ομάδα και να συνεχίσουν τη διαδρομή της.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Και πριν από τρία χρόνια ο Χριστοβασίλης είχε εκδηλώσει τάσεις φυγής από τους Γιαννιώτες. Τώρα, όμως, δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ παρ’ ότι πρόσφατα διέψευσε με ανακοίνωση ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «…Φεύγει ο ένας αρχηγός, χρωστάει ο Πρόεδρος, άλλος έρχεται, άλλος φεύγει , μας αγοράζουν και μας πουλάνε. Στους ψιθυριστές δεν απαντάμε. Στον κόσμο μας και στους ποδοσφαιριστές μας μιλάμε. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν υπεκφεύγουμε, δεν λιποψυχάμε.

»Κι ας δούμε αν μπορούν να παίξουν στη λάσπη που οι ίδιοι ρίχνουν.

»Το παιχνίδι θα το παίξουμε στους Ζωσιμάδες και όπου αλλού χρειαστεί, αλλά πάντα μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, βρέξει – χιονίσει.

»Και όσον αφορά αυτούς που “μετράνε” τα δήθεν χρέη μας και μας μεταβιβάζουν τις μετοχές, το μόνο που δηλώνουμε είναι ότι, εκτός του ότι θα μιλήσουν με τη δικηγόρο μας, θα πρέπει να κοιτούν τα δικά τους προβλήματα και να ασχολούνται με το πόσα και πού χρωστάνε οι ίδιοι».

 

Υπ’ ατμόν και ο Κωστούλας

Πριν από τρεις μήνες γράφτηκε ότι ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Θανάσης Κωστούλας, πουλάει το μερίδιό του στην ομάδα του Αγρινίου.

Τότε γράφτηκε ότι ο Κωστούλας (με τον οποίο ο Παναιτωλικός επανήλθε μετά από χρόνια στα σαλόνια της Super League, γνώρισε υποβιβασμό και ανόδους) επιθυμεί την πώληση της ΠΑΕ μαζί με το προπονητικό κέντρο (το Emileon), όμως οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο.

Η υπόθεση δεν προχώρησε, ενώ λοιδορήθηκε κιόλας λόγω του ανεπιτυχούς αποτελέσματός της.

Πριν από 5 χρόνια ο Κωστούλας είχε διαψεύσει ανάλογες πληροφορίες με το αμίμητο «δεν πουλάω και δεν πουλιέμαι», ενώ ανάλογη πρόθεση είχε εκδηλώσει και το 2012 (στην ομάδα βρίσκεται από το 2005) όταν έβαλε ξανά πωλητήριο στην ομάδα.

 

Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Δίνω την ομάδα μόνο σε σοβαρό άτομο»

Το περασμένο καλοκαίρι έγινε για πρώτη φορά γνωστή η πρόθεση του Πανουργιά Παπαϊωάννου να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο της Λαμίας.

Τότε, μάλιστα, είχε κάνει και προσωπική δήλωση στην ιστοσελίδα της Λαμίας ο Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως θέλει να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της ομάδας της Φθιώτιδας σε οποιονδήποτε σοβαρά ενδιαφερόμενο.

«Θέλω να καταστήσω σαφές πως η εν λόγω απόφασή μου δεν λαμβάνεται εν θερμώ, αλλά είναι προϊόν ωρίμου σκέψεως και αποτέλεσμα σοβαρών προσωπικών, οικογενειακών και επιχειρηματικών μου λόγων και είναι οριστική», έλεγε τότε ο Παπαϊωάννου και πρόσθετε: «Θα γίνει προσπάθεια με τα παιδιά της διοίκησης να μη μείνει η ομάδα ακυβέρνητη, μέχρις ότου βρεθεί κατάλληλος, αξιόπιστος συνεχιστής της πρωτόγνωρης αυτής πορείας, τον οποίο και προσκαλώ με την παρούσα να εκδηλώσει το ειλικρινές και σοβαρό ενδιαφέρον του για να συνεχίσει αυτή η Ιστορική Ομάδα τη σπουδαία πορεία αυτή που έχει ήδη διαγράψει στα σαλόνια της SUPER LEAGUE-1, στην οποία έχει πολλά ακόμη να δώσει και στην οποία αξίζει να συνεχίζει να αγωνίζεται…».

Αγοραστής δεν βρέθηκε, και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου συνεχίζει να ηγείται της Λαμίας, όμως πάντοτε μες στο μυαλό του βρίσκεται η ιδέα της αποχώρησης.

 

Αχιλλέας Μπέος: «Δίνω την ομάδα, θα κοιτάξω τον δήμο»

Τέλος, δεδομένη είναι η επιθυμία του Αχιλλέα Μπέου να απεμπλακεί από τα διοικητικά του Βόλου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Άλλωστε, έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι το πέρασμά του από την ομάδα είναι προσωρινό μέχρι να βρεθεί κάποιος αγοραστής να αναλάβει την ομάδα.

Ωστόσο, δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο….

Αν ήταν, θα είχε ήδη ολοκληρωθεί το περιβόητο ντιλ που είχε εξαγγείλει ο ίδιος πριν από λίγο καιρό.

Ο Μπέος είχε δηλώσει πρόσφατα για το θέμα ότι «…δεν είναι βόμβα, είναι μια επιθυμία που είχα από όταν επικρότησα την προσπάθεια αυτής της ομάδας να ενώσει ποδοσφαιρικά την πόλη. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν το κατάφερα 100%. Ο σκοπός μου τέλειωσε και μέσω ανθρώπων που έχω στο ποδόσφαιρο ήθελα να βρεθεί ένα fund που θα τους αρέσει το πρότζεκτ. Ήρθε η πρόταση που την έφερε ο Ζήσης Βρύζας. Ήρθαν πριν 1,5 μήνα, άρχισαν οι συζητήσεις, βάλαμε κάτω τα συν και τα πλην και καταλήξαμε ότι η επιθυμία τους ταυτίζεται με τη δική μου. Υπογράψαμε προσύμφωνο και ήδη έδωσα εντολή στη νομική υπηρεσία να γίνει εξονυχιστικό έλεγχος από την ΕΕΑ και να τηρηθεί 100% η νομιμότητα. Εμένα με πείσανε. Ολοκληρώνω έναν κύκλο στον Βόλο, με μια ομάδα από το μηδέν να είναι στα σαλόνια, να μη χρωστάει ευρώ πουθενά και παρουσιάζονται άνθρωποι που θέλουν να κάνουν ένα νέο αθλητικό κέντρο και να δουλέψουν με νέα παιδιά»…

Ο ίδιος σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει: «Τώρα έχω άλλο έρωτα. Τον δήμο».

Έκτοτε, δεν έχει ακουστεί κάτι νεότερο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα