Συχνή επικοινωνία Τσακλόγλου – Γιαννίτση για το ασφαλιστικό

Οι δυο τους γνωρίζονται από την εποχή που ο κ. Γιαννίτσης ήταν υπουργός του Κώστα Σημίτη και ο κ. Τσακλόγλου εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής στην ίδια κυβέρνηση

Το νέο ασφαλιστικό κατατέθηκε στη Βουλή, με το Μαξίμου να δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένο για την προεργασία που έχει γίνει από το υπουργείο Εργασίας και κυρίως από τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου. Θα πρέπει να πούμε πως ο υφυπουργός έχει συχνή επικοινωνία με τον Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος να θυμίσουμε ότι κάτω από το βάρος της λαϊκής αντίδρασης είχε πάρει πίσω το 2001 τη δική του ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Οι δυο τους γνωρίζονται από την εποχή που ο κ. Γιαννίτσης ήταν υπουργός του Κώστα Σημίτη και ο κ. Τσακλόγλου εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής στην ίδια κυβέρνηση.

Και μια και ο λόγος για τα «δύσκολα» νομοσχέδια του υπουργείου Εργασίας, δεν μπορεί παρά να επισημανθεί ότι στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν τα παραμύθια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εργασιακό Χατζηδάκη. Στην Κουμουνδούρου πρώτα ξεκίνησαν να λένε πως το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί κρυφή μνημονιακή υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εκταμιεύσει χρήματα από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά άλλαξαν τροπάριο και, αφού ψήφισαν τις μισές διατάξεις του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ισχυρίζονται πως, αν ξαναγίνουν κυβέρνηση, θα τα καταργήσουν όλα με έναν νόμο και ένα άρθρο. Τελευταία, ο Γιώργος Σταθάκης ακούστηκε να λέει σε κομματική εκδήλωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πολιτική διαπραγμάτευση». Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Και απλά το παραμύθι πάει σύννεφο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα