Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών έξω από το ΥπΑΑΤ

Το κομβόι των τρακτέρ έφτασε στην πλατεία Βάθης - Τι ζητούν

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιούν αγρότες από όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρουν πως εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, και θα του παρουσιάσουν τα αιτήματα τους.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου «η παραγωγική δραστηριότητα του είναι πλέον πολύ δύσκολη καθώς τα κόστη έχουν αυξηθεί υπέρογκα» και επισήμαναν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια για την καλλιέργεια της γης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Εύβοια, την Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο, κατέφθασαν στο σημείο συνάντησης, στην πλατεία Βάθης λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα