Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτές οδήγησης έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προχωρήσει αυτή την ώρα εκπαιδευτές οδήγησης έξω από το υπουργείο Μεταφορών ενώ έχουν αποκλείσει την είσοδο στους υπαλλήλους του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτές έχουν φέρει συμβολικά και έξι εκπαιδευτικά οχήματα ακριβώς έξω από την είσοδο του υπουργείου, διαμαρτυρόμενοι για την αποχή των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου, που ξεπερνά πλέον τον ένα μήνα, με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν εδώ και καιρό στην ουρά και με τον κόσμο να μην πηγαίνει πλέον τόσο συχνά στις σχολές οδήγησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διαμαντή Ηλιάδη ξεπερνούν ήδη τις 30.000 οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν πανελλαδικά να δώσουν εξετάσεις (μόνο στην Αττική υπολογίζονται σε 22.000-23000).

Ο κ. Διαμαντής τονίζει ότι οι εξεταστές απέχουν περισσότερο από ένα μήνα από τις εξετάσεις, ενώ πληρώνονται κανονικά αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο, καθώς απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Τέλος, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα