Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατραπεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής (16/1)  οι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο νοσοκομείο και την αφαίρεσή του από εφημερίες.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατραπεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά και να βρεθεί εκτός του προγράμματος των εφημεριών για τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου, «στηρίζουμε ήδη και θα στηρίζουμε τον άμεσο και καθολικό εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων. Ωστόσο επιβάλλεται να γίνει με σοβαρό σχεδιασμό, σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και με χρηστή διαχείριση αυτού».

Για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης ζητούν και διεκδικούν:
  • Την επαναφορά του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα των εφημεριών, όπως ίσχυε έως τις 7/1/2022, ήτοι: 24ωρη εφημερία (8.00-8.00 επομένης κάθε Δευτέρα, Πέμπτη κάθε δεύτερη Κυριακή και από τις 8.00-14.30 Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή).
  • Στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος με άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις Δομές Υγείας.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου.
  • Εξοπλισμό του νοσοκομείου με απαραίτητα υλικοτεχνικά εργαλεία για τη λειτουργία του.
  • Επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν.
  • Επαρκή στελέχωση όλων των μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα