Συγκλόνισε ο Ντέιβερσον: «Αγκαλιαστείτε γιατί μπορεί να μην υπάρχει αύριο»

Με γκολ στην παράταση του τελικού του Copa Libertadores, ο Ντέιβερσον χάρισε τον τίτλο στην Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα κόντρα στη Φλαμένγκο και ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τον θρίαμβο της ομάδας του.

Ο 30χρονος, ένιωσε την ανάγκη να βγάλει πολλά πράγματα από μέσα του που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο, στέλνοντας μήνυμα για την αγάπη που πρέπει να δείξουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είπε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα από αυτή τη φανέλα υπάρχουν άνθρωποι. Σωστά, κόουτς; Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει πατέρα, μητέρα, οικογένεια. Απορροφούμε πράγματα και έχουμε μάθει να μην μας επηρεάζουν πολύ, γιατί ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει κριτική. Αλλά η οικογένειά μας το νιώθει, οι κόρες μας το νιώθουν. Τα βίντεο, οι συνεντεύξεις μένουν πια σε μια… πέτρα.

Τα βίντεο μένουν, τα μηνύματα μένουν. Όταν τα παιδιά μας μεγαλώνουν, θα λένε: “Ουάου, μπαμπά, ήσουν στα αλήθεια όπως λένε; Θα μας έκαναν αυτά τα πράγματα με τη γιαγιά, με τη μαμά;”. Για αυτό να είστε προσεκτικοί με τα πράγματα που λέτε, γιατί τις περισσότερες τα λόγια πληγώνουν. Πληγώνουν τις οικογένειές μας, είμαστε άνθρωποι. Ο κόσμος είναι πια πολύ κακός παιδιά… Ας αγαπήσουμε τον διπλανό μας. Δείτε τι συμβαίνει. Νέοι άνθρωποι μας αφήνουν.

Συγχωρέστε αντί να ασκείτε κριτική. Δώστε μια αγκαλιά αντί να κρίνετε. Πείτε ότι αγαπάτε αντί να προσβάλλετε. Παιδιά, είναι μια στιγμή που πρέπει να συγχωρούμε. Το αύριο δεν υπάρχει πια. Ό,τι θέλετε, κάντε το σήμερα. Το αύριο είναι ήδη παρελθόν παιδιά.

Τι περιμένετε για να μιλήσετε στον πατέρα σας, στη μητέρα σας, στον παππού σας. Εγώ δεν έχω πια παππού ή γιαγιά. Θα ήθελα να τους έχω εδώ και να τους αγκαλιάσω αυτή τη στιγμή. Έχουν φύγει. Κι εσείς είστε δυσαρεστημένοι με κάποιον που είναι στο πλευρό σας, που ζει μαζί σας.

Συγχωρέστε τώρα, αγκαλιάστε τώρα! Τώρα είναι η στιγμή, το αύριο δεν υπάρχει! Με συγχωρείτε…».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα