Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Στάθη Ψάλτη

Ένα άγνωστο παρασκήνιο με τον Στάθη Ψάλτη λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή αποκάλυψε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το πρωινό”, λέγοντας ότι η τελευταία εμφάνιση του ιδιαίτερα αγαπητού ηθοποιού στον κινηματογράφο, ήταν στην ταινία του “Καζαντζάκης”.

“Υπάρχει μια μικρή ενδιαφέρουσα ιστορία για το πώς ήρθε ο Ψάλτης στην ταινία και το πώς έπαιξε” είπε ο Γιάννης Σμαραγδής.

“Όταν φώναξα τον Στάθη Ψάλτη για να κάνει αυτόν τον ρόλο του ιερωμένου, του ηγούμενου στον Καζαντζάκη που ήταν ένας ρόλος πολύ μακριά από ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε, ήταν άρρωστος και το ήξερε, εγώ δεν το ήξερα” δήλωσε.

“Του είπα λοιπόν ότι είναι ένας συμβολικός ρόλος, μικρός ρόλος αλλά θα ήθελα αν τυχόν δέχεσαι να τον κάνεις, να βάλεις την ψυχή σου. Και μου είπε με μεγάλη φυσικότητα “Μα, γι’ αυτό ήρθα Γιάννη”. Ήρθε και έβαλε την ψυχή του. Η ταινία είναι στοιχειωμένη από την ψυχή του Στάθη” πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

Το άγνωστο περιστατικό στο νοσοκομείο
“Λίγο πριν φύγει του είχα κάνει μια επίσκεψη στο νοσοκομείο. Εγώ έμαθα πολύ μετά τα γυρίσματα ότι ήταν άρρωστος. Γι’ αυτό έτρεξα στο νοσοκομείο και τη σκηνή του, του την έκανα σε DVD για να την δει. Δύο μέρες πριν φύγει, πήγα και τον ξαναείδα και τον ρώτησα: “Το είδες”; Κάνει μια παύση και μου λέει: “Αν το είδα! Αν το είδα Γιάννη”! Αρχίζει να κλαίει και μου λέει κάποια στιγμή “Πώς με έκανες τόσο ψηλό”; Και του είπα “Μα, η ψυχή σου είναι ψηλή Στάθη”… Έτσι έφυγε”, είπε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν ήθελε να συμβεί με τον Στάθη Ψάλτη ό,τι συνέβη δέκα χρόνια πριν με τον Σωτήρη Μουστάκα ο οποίος έπαιξε στην ταινία Ελ Γκρέκο ενώ πάλευε με τον καρκίνο και δεν πρόλαβε να την δει γιατί πέθανε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα