Συγκλονίζει η Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη – «Το πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου»

Τα λουλούδια που της προσέφερε μέσω του συζύγου της η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, λίγο μετά τη συγκλονιστική της αγόρευση, κοσμούν από χθες το απόγευμα το γραφείο της εισαγγελέα έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Αριστοτελίας Δόγκα.

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς η εισαγγελέας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook την φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, που της έδωσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, την οποία συνόδευσε με το εξής μήνυμα «Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ».

Πριν από δύο ημέρες, δε, η εισαγγελέας είχε κάνει άλλη μια ανάρτηση για την Ελένη Τοπαλούδη χρησιμοποιώντας τη φράση του Οβίδιου «έτσι δεν μπορώ (πια) να ζήσω ούτε χωρίς εσένα, ούτε μ’ εσένα».

Πατέρας Τοπαλούδη: Να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη, όχι με χρήματα

Συγκλονισμένος και συγκινημένος δηλώνει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, από την ανθρώπινη διάσταση που είχε η αγόρευση της εισαγγελέως Α. Δόγκα, στη δίκη των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της κόρης του.

«Θεωρούσα αυτονόητο ότι η εισαγγελέας στην εισήγησή της και στην αγόρευσή της θαήταν καταπέλτης. Όμως, μας συγκλόνισε και μας συγκίνησε ότι εκτός από τα νομικίστικα και τα δικηγορίστικα μίλησε και ανθρώπινα. Μιλάω από την ανθρώπινη πλευρά των γονιών που έχουν χάσει με βίαιο και βάναυσο τρόπο την… Ελένη τους», τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

Όπως είπε, η σύζυγός του είχε φέρει μαζί και λίγα λουλούδια, τα οποία ήθελε να προσφέρει στην εισαγγελέα, αλλά την πρόλαβε το… ξέσπασμα της μάνας: «Δεν μπόρεσε να τα δώσει η γυναίκα μου. Είχε ένα ξέσπασμα μάνας. Να στεκόμαστε ως κοινωνία βουβοί και αμίλητοι μπροστά σε μια μάνα που έχασε το παιδί της με τέτοιο τρόπο».

Η ψυχή του κ. Τοπαλούδη έχει πολύ πόνο αλλά και πολλή αγάπη: «Να περιβάλλουμε τα παιδιά μας με αγάπη. Κάποιοι δεν το έκαναν και πρόσφεραν στα παιδιά τους μόνο χρήματα και γι’ αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Για το υπόλοιπο της ζωής μας από τετραμελής, θα μείνουμε τριμελής οικογένεια»…

Αναφερόμενος στο άλλο του παιδί, ένα 14χρονο αγόρι, αναφέρθηκε στη συμβολή των εκπαιδευτικών, πριν αυτό επιστρέψει στο σχολείο μετά το ειδεχθές έγκλημα: «Το πρώτο διάστημα που ήμασταν χαμένοι, δεν θέλαμε να πάει στο σχολείο το παιδί μας. Ο διευθυντής προετοίμαζε τα άλλα παιδιά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το παιδί μου». «Να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη», επανέλαβε ο κ. Τοπαλούδης.

Διαβάστε επίσης