Συγκλονίζει η εξομολόγηση του Ζαχίρ από το MasterChef: «Είναι θαύμα που ζω ακόμα»

Τι αποκάλυψε ο πρώην παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής σε γνωστό περιοδικό

Ο Ζαχίρ Γιαβαρί ήταν ένας από τους παίκτες του «MasterChef», που κέρδισαν την αγάπη του κοινού, τόσο για τις μαγειρικές του ικανότητες όσο και για τις δυσκολίες που έχει περάσει στη ζωή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «People», ο πρώην παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής είπε τα εξής:

«Όντως, είναι θαύμα που ζω ακόμα. Το 2005 πέρασα από το Αϊβαλί στην Ελλάδα ως παράνομος μετανάστης. Κάποια στιγμή μας πέταξαν στη θάλασσα. Ξεφούσκωσαν το φουσκωτό μας και μας άφησαν μεσοπέλαγα στο έλεος του Θεού. Ύστερα από τέσσερις ώρες που κολυμπούσαμε, βγήκαμε στα παράλια της Τουρκίας. Από 12 άτομα, είχαμε μείνει 10. Έλειπαν δύο άνθρωποι. Έκλαιγα και έλεγα στους υπόλοιπους πως πρέπει να μπούμε ξανά στη θάλασσα και να τους βρούμε. Τελικά, μαζί με ένα άλλο παιδί βρήκαμε ένα φουσκωτό και με τα κουπιά στα χέρια ξεκινήσαμε να ψάχνουμε. Οι ώρες περνούσαν και χάναμε την αντοχή μας.

«Είχα απογοητευτεί που δεν τους βρίσκαμε και ήμουν αποφασισμένος να τα παρατήσω. Ξαφνικά, ακούσαμε μία φωνή από μακριά. Αυτή η φωνή μας έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουμε και τελικά να τους βρούμε μπλεγμένους σε ένα φουσκωτό που είχε ξεφουσκώσει και βούλιαζε. Βούτηξα στη θάλασσα και ήπια πολύ νερό μέχρι να καταφέρουμε να τους τραβήξουμε μέσα στο δικό μας φουσκωτό. Το ένα παιδί είχε τις αισθήσεις του. Ο πιο μικρούλης, όμως, ήταν κάτασπρος και αναίσθητος. Δεν κουνιόταν καθόλου. Δεν γνώριζα από διάσωση, απλά από αυτά που είχα δει στην τηλεόραση άρχισα να του πιέζω την κοιλιά στο ύψος του διαφράγματος. Ύστερα από 10 λεπτά έβγαλε το νερό και συνήλθε. Όταν φτάσαμε στην Τουρκιά, μου είπε: “Σ’ ευχαριστώ, μου έδωσες δεύτερη ζωή”. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης