Σύγκρουση του Ισραήλ με την Ρεάλ για τη βράβευση Παλαιστίνιας

Τριγμούς προκάλεσε η απόφαση της Ρεάλ Μαδρίτης να τιμήσει την Παλαιστίνια αγωνίστρια, Αχέντ Ταμίμι, εκφράζοντας δημόσια τη δυσαρέσκειά τους.

Η Αχέντ Ταμίμι το 2017 είχε χαστουκίσει και στη συνέχεια κλώτσησε Ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ με πλαστικές σφαίρες στον ξάδελφο της.

Η Παλαιστίνια αγωνίστρια βρέθηκε στη Μαδρίτη και στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, όπου βραβεύτηκε από τον Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ο οποίος της χάρισε και μια φανέλα της Ρεάλ με το όνομά της.

Ωστόσο, αυτή η ενέργεια της Ρεάλ δεν άρεσε καθόλου στο Ισραήλ, με τον Ισραηλινό πρέσβη στην Ισπανία να τονίζει ότι από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή πρόκληση της διοίκησης των Μερένχες, τονίζοντας τις κατηγορίες που βαραίνουν την κοπέλα από την Παλαιστίνη.

«Η Αχέντ Ταμίμι δεν είναι φιλειρηνική αγωνίστρια, αλλά οπαδός της βίας και της τρομοκρατίας. Οι θεσμοί που την υποδέχτηκαν και γιορτάζουν μαζί της εμμέσως ενθαρρύνουν την επιθετικότητα και όχι το διάλογο και την κατανόηση που χρειαζόμαστε», ανέφερε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ισπανία, Ντάνιελ Κούτνερ.

Παράλληλα το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στράφηκε εναντίον της Ρεάλ, επισημαίνοντας πως με αυτήν την κίνηση η ισπανική ομάδα ενθαρρύνει ουσιαστικά την τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα