
Συμφωνία μαμούθ η ΕΠΟ με τον Αλαφούζο για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε σε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας και του Super Cup, καθώς και την ονοματοδοσία των διοργανώσεων για την τριετία 2026–2029.
Σύμφωνα με την απόφαση, τα τηλεοπτικά δικαιώματα περνούν στον όμιλο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ η εμπορική ονομασία των διοργανώσεων θα συνδεθεί με τη στοιχηματική εταιρεία Superbet.
Η νέα συμφωνία καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση εσόδων, καθώς τα τηλεοπτικά δικαιώματα εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 297%, ενώ η ονοματοδοσία παρουσιάζει αύξηση περίπου 145% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.
Συνολικά, η ΕΠΟ αναμένεται να εισπράξει περίπου 13.140.000 ευρώ για την επόμενη τριετία, έναντι 4.220.000 ευρώ της προηγούμενης συμφωνίας, γεγονός που αποτελεί νέο οικονομικό ρεκόρ για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις.
Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ:
“Ιστορική ημέρα για την ΕΠΟ με συμφωνίες-ρεκόρ που αλλάζουν τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το επίπεδο της Ομοσπονδίας, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τις διοργανώσεις της!
Η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ να προβεί σε ριζική αναμόρφωση του Κυπέλλου Ελλάδας με νέο format -που περιλαμβάνει League Phase και νoκ άουτ αγώνες- και να επαναφέρει το Super Cup, αποδεικνύεται «χρυσή» για την Ομοσπονδία:
Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του, το Κύπελλο Ελλάδας μετατράπηκε σε ένα σαφώς πιο ελκυστικό και εμπορικά ισχυρό προϊόν και οδήγησε σε νέες συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την ονοματοδοσία του θεσμού, οι οποίες επικυρώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου και του Super Cup η νέα συμφωνία θα αποφέρει σχεδόν 300% αύξηση εσόδων (297% για την ακρίβεια) και για την ονοματοδοσία τους κατά 145% σε σχέση με τα προηγούμενα συμβόλαια.
Από τις παραπάνω συμφωνίες, η ΕΠΟ θα βάλει στα ταμεία της για την προσεχή τριετία 13.140.000 (έναντι 4.220.000 την προηγούμενη τριετία), σπάζοντας κάθε προηγούμενο οικονομικό ρεκόρ!
• Τα τηλεοπτικά εκχωρούνται στην εταιρεία «ειδήσεις ντοτ κομ» (ΣΚΑΪ)
• Η ονοματοδοσία στην εταιρεία SBI Digital Marketing Limited (Superbet)”.