Συμμάζεμα μετά από χρόνια μ’ επίκεντρο την επιτροπή αδειοδότησης

Μετά από χρόνια η ΕΠΟ συμμαζεύεται. Μέχρι πρότινος είχε… 27 διευθυντές και προϊσταμένους για 90 εργαζόμενους. Πλέον με το νέο οργανόγραμμα οι διοικητικοί μεγαλοσχήμονες μειώθηκαν σε 16 για 106 εργαζόμενους. Με τη φόρα που είχαν πάρει κάποιοι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, θα έφθαναν οι διευθυντές και προϊστάμενοι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.

Επιτέλους μπαίνει φρένο στη λογική τού «δώσε και μένα, μπάρμπα», κάτι που δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις. Εμφανίστηκαν διάφορα δημοσιεύματα για το πόσο καλός είναι ο ένας ή ο άλλος.

Με το νέο οργανόγραμμα, για παράδειγμα, καταργήθηκε η διεύθυνση αδειοδότησης. Ως εκ τούτου ο Γιώργος Δημητρίου δεν είναι πλέον διευθυντής, καθώς δεν υπάρχει διεύθυνση. Και ξαφνικά φρόντισαν να μας ενημερώσουν δημοσίως διάφορα Μέσα για το πόσο καλός είναι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της ΕΠΟ. Μπορεί να είναι ο καλύτερος. Πάντως, η ελληνική είναι η μοναδική διεύθυνση αδειοδότησης που δεν πιστοποίησε η UEFA τα τελευταία τρία χρόνια. Προφανώς οι Ευρωπαίοι κάτι έβλεπαν. Ο έλεγχος γίνεται από ανεξάρτητους ελεγκτές που χρησιμοποιεί η UEFΑ. Στην ΕΠΟ, μάλιστα, είχε επιβληθεί φέτος και πρόστιμο 50.000 ευρώ για αμέλειες της Διεύθυνσης Αδειοδότησης στην επίσημη διαδικασία που επιβάλλει η UEFΑ.

Τον Ιούνιο του 2021 και σε πλήρη αντίθεση με την εγκύκλιο που ο ίδιος είχε στείλει στις 21 Ιανουαρίου 2021 προς τις ομάδες της Football League, ο Γ. Δημητρίου εισήγαγε, τροποποιώντας τον σχετικό κανονισμό, τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων της Football League, χωρίς προηγουμένως να υποβάλει σχετική εισήγηση και χωρίς φυσικά να λάβει έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή τής ΕΠΟ. Στη συνέχεια, δε, έκανε και εισήγηση για παράταση της αδειοδότησης, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν αδιέξοδη αφού καμία ομάδα δεν μπορούσε να εκπληρώσει τα κριτήρια αδειοδότησης για την οποία η προθεσμία ήταν η 31η Μαρτίου 2021.

Οι αλλοπρόσαλλες αυτές αποφάσεις οδήγησαν στην παρέμβαση της επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, η οποία προσπάθησε να θεραπεύσει το πρόβλημα, αλλά η απόφασή της έπεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είναι προφανές ότι ο Γ. Δημητρίου κρύφτηκε πίσω από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ενώ εκείνος έπρεπε τον Ιούνιο του 2021 να αρνηθεί τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων τής Football League, όπως ο κανονισμός του με σαφήνεια ανέφερε. Μάλιστα ο Γ. Δημητρίου απείχε επίσης και από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για το θέμα των αδειοδοτήσεων της Football League μετά την ενοποίηση των δύο κατηγοριών στην οποία είχε κληθεί, επικαλούμενος άδεια.

Η ολιστική της UEFA προβλέπει λιγότερες θέσεις διευθυντών. Αλλά ποιος ασχολείται με το τι λέει η UEFA;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα