«Συμμορία εκβιαστών με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο- Μου ζήτησε λεφτά μέσα στο Μαξίμου»

Αποκαλύψεις μεγατότων έκανε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis αφού χαρακτήρισεως «συμμορία» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μέλη αυτής τους Φιλιππάκη, Παπαδάκου και Τάρκα.

Από τα πρώτα λεπτά κιόλας της κατάθεσής του ο κ Μιωνής περιέγραψε όσα ο ίδιος βιώσε παρομοιάζοντάς τα με… «ταινία τρόμου». Μάλιστα έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ονόματός του και συμπλήρωσε πως «έπεσε θύμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα.».

Μάλιστα έκανε γνωστό πως θα καταθέσει μήνυμα εναντίον των «Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό».

«Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Ο προσδιορισμός του ποσού του εκβιασμού έγινε τον Νοέμβριο του 2016 σε 350.000€. Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάργκα προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ζήτησαν 350.000€ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου.

Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο «η οικογένεια μου έχει δώσει απαντήσει στους φασίστες στο παρελθόν».

Προφανώς και δεν θα υπέκυπταν στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000€. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες.

“Ο Παππαγγελόπουλος μου ζήτησε λεφτά”

Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας.

Ήταν σαφές οτι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα οτι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης

Ο Ν.Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη.

Δεν πίστευα στα αυτιά μου

Οφείλω να πω οτι ο Ν.Παπας ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα.

Εγώ του δήλωσα οτι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε.

Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη.

Να σημειωθεί πως στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας τόνισε πως «η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά» λέγοντας πως «η εγκληματική οργάνωση του κ.Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταυρου, που ήταν και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά».

«Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα» ανέφερε ο μάρτυρας ενώ συμπλήρωσε σχετικά πως «Αυτή η ομάδα ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς».

Να σημειωθεί πως ο κ Μιωνής υπέδειξε πολλές φορές τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως «επικεφαλής» όλης αυτής της ενέργειας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρος μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου».

Μάλιστα ο μάρτυρας προχώρησε στην αποκάλυψη πως «μετά την καταδίκη της Γιάννας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό, να μην συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψεύδη δημοσιεύματα».

«Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία όπως ακριβώς οι δοσίλογοι στην Κατοχή στην εισαγγελία διαφθοράς» συμπληρώνει ο κ Μιωνής.

«Τον Ιούνιο του 2015 η κα Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλαμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από την χώρα ο Αγγελος Μεταξάς ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους».

Υπενθυμίζεται πως για την εξέταση του επιχειρηματία υπήρξαν τα τελευταίες ημέρες αρκετά δημοσιεύματαν που προανήγγειλαν ότι είναι έτοιμος να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, με χθεσινή δήλωσή του, χαρακτήρισε μηδενική την αξιοπιστία του κ. Μιωνή και προανήγγειλε ηχηρή απάντηση.

Προσερχόμενος στην επιτροπή, ο μάρτυρας δεν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα καταθέσει ηχητικό ντοκουμέντο για συνομιλία του. Είχε δηλώσει, επίσης, στη φρουρά της Βουλής ότι δεν θέλει φωτογραφική κάλυψη την ώρα που θα προσερχόταν στην επιτροπή.

Διαβάστε επίσης