Συμβολική διαμαρτυρία της ΛΑΕ κατά την κατάθεση στεφάνου από την Μέρκελ

Συμβολική αλλά δυναμική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα την ώρα της κατάθεσης στεφάνου από την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ, καταφέρνοντας να σπάσουν την αστυνομική απαγόρευση κυκλοφορίας που, με εντολή της κυβέρνησης, είχε επιβληθεί ακόμα και σε όλους τους πεζούς.

Τα μέλη της ΛΑΕ, περικυκλωμένα από δεκάδες αστυνομικούς των ΥΜΕΤ που τους έφραζαν το δρόμο και μηχανοκίνητα της ομάδας Ζήτα, κατάφεραν να υψώσουν πανό στο ύψος του ξενοδοχείου της «Μ. Βρετάνιας» με το σύνθημα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ. Καταγγέλλοντας έτσι την υποκριτική κατάθεση στεφάνου από την Α. Μέρκελ, την ώρα που τα μνημόνια που με κυριαρχικό τρόπο έχει επιβάλλει η ΕΕ στον ελληνικό λαό και υλοποιεί πρόθυμα η κυβέρνηση, διογκώνουν το εξωτερικό χρέος και εξαθλιώνουν την κοινωνία. Την ίδια μάλιστα ώρα που η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στη χώρα μας.

Η διαμαρτυρία των μελών της ΛΑ.Ε. είχε επίσης το χαρακτήρα της καταγγελίας της χθεσινής επίθεσης στη διαδήλωση κατά της Μέρκελ και των πρωτοφανών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να αποκλείσει κάθε ορατή αντίθεση στην παρουσία της γερμανίδας Καγκελάριου, που ήρθε στην Ελλάδα για να διασφαλίσει την διεύρυνση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια μέσω της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών και την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών στο διηνεκές.

 

Διαβάστε επίσης