Συναγερμός στη Βουλή: Εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού

Επί ποδός οι υγειονομικές αρχές – Που εντοπίστηκαν

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα πρόκειται για στο κοινοβούλιο, δύο στην υπηρεσία ασφάλειας και ένας σε υπηρεσία που στεγάζεται σε περιφερειακό κτήριο (Λένορμαν).

Αναφορικά με τον εργαζόμενο στην Λένορμαν δεν εκφράζεται προβληματισμός, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχε ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσερχόταν στο γραφείο του.

Αντίθετα, έντονη ανησυχία υπάρχει για τα μέλη της φρουράς, καθώς έδιναν καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία τους γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκαν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας που βγήκαν αρνητικά.

Για το θέμα πηγές της Βουλής αναφέρουν «στις 19.1.2021 διαπιστώθηκε θετικό στον κορωνοϊό υπηρετών στην ΥΑΒΕ (σ.σ. φρουρά). Από την ιχνηλάτησή του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής. Την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορωνοϊό, υπάλληλος στο κτήριο της Λενορμαν σε τηλεργασία και χωρίς επαφή στη Βουλή. Στις 22.1.2021 διαπιστώθηκε θετικός έτερος εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν 5 στενές επαφές που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ οίκον. Παρότι τα δύο κρούσματα που προέρχονται από την ΥΑΒΕ αφορούν σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ PRC 32 άτομα από την ΥΑΒΕ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα